Σοκολατένιες τρούφες με μαστίχα και πορτοκάλι

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015
1422891864625501.jpg

Υλικά 250 γρ σοκολάτα υγείας 150 γρ κρέμα γάλακτος 30 γρ βούτυρο Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ½ κ.σ μαστίχα σκόνη 3 κ.σ λικέρ μαστίχα 50 γρ κακάο η ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, και στην συνέχεια ρίχνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο. Τραβάμε από την φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ενσωματώνουμε το ξύσμα ,την σκόνη της μαστίχας καθώς και το λικέρ. Τοποθετούμε το μείγμα μας όπως είναι στο ψυγείο μέχρι να σφίξει -περίπου 40 λεπτά-.

2.Στην συνέχεια κόβουμε μικρά μπαλάκια με το χέρι μας το οποία και ρολάρουμε στο κακάο ή την ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε τις τρούφες στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά και στην συνέχεια είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε.

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα