COOKING SUGAR, SUGAR

Φτιάξτε σπιτικά γλειφιτζούρια


11 Μαρτίου 2015

e433fcac0722060be10ff13d0615d8a8-1.jpg

Υλικά 

  • 200 γρ. γλυκόζη
  • 220 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
  • Λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης
  • Καλαμάκια από είδη ζαχαροπλατικής

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη αφού έχουμε ανάψει το μάτι. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει μέχρι το χρώμα του να αρχίσει να σκουραίνει και να γίνεται καραμέλα. Η επιθυμητή θερμοκρασία είναι να φτάσει στους 150 βαθμούς, συνεπώς αν έχουμε θερμόμετρο, το μετράμε. Αν όχι, εφαρμόζουμε το εξής τρικ: σε ένα ποτήρι νερό, ρίχνουμε λίγη από την καραμέλα με μεγάλη προσοχή. Η καραμέλα κρυώνει και πιάνοντάς την, σε περίπτωση που είναι εύπλαστη, θέλει κι άλλο βράσιμο. Αν πετρώσει, είναι έτοιμη. Με μια κουτάλα, ρίχνουμε λίγο από το μίγμα αφού έχουμε τοποθετήσει τα καλαμάκια μας στη σιλικόνη ή στη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν 1 τουλάχιστον ώρα. Καλή ιδέα θα ήταν να χωρίσουμε την καραμέλα και να ρίξουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής ώστε να έχουμε πολύχρωμα και διαφορετικά γλειφιτζούρια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.