Πουτίγκα τσουρεκιού

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015
1-11.jpg

Προετοιμασία 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος  20 λεπτά Μερίδες 2

Υλικά

  • 150 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε κομματάκια
  • 200 γρ. γάλα
  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 50 γρ αποξηραμένα cranberries

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα. Σε ένα μικρό pyrex ή ταψάκι κόβουμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια τα σταφιδόψωμα. Σε μέτρια φωτιά σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα ,την βανίλια και το ξύσμα από το πορτοκάλι να ζεσταθούν. Ταυτόχρονα σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη. Ενσωματώνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Περνάμε την κρέμα από ψιλό σουρωτήρι και προσθέτουμε το βούτυρο και τα cranberries. Περιχύνουμε με την κρέμα τα σταφιδόψωμα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να την απορροφήσουν. Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη η και κομμάτια σπασμένης καραμέλας.