COOKING SUGAR, SUGAR

Δίπλες τσουρέκι


30 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνος προετοιμασίας 1 ½ ώρα Υλικά 50γρ πλήρες γάλα ½ κ.γ αλάτι 1 αυγό και 1 κρόκο αυγού 25γρ ζάχαρη κρυσταλλική 35γρ νερό 45g λικέρ μαστίχας 1 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο σε σκόνη 1 κ.γ σκόνη μαστίχας 350γρ αλεύρι για όλες τις σκοπό 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι, το ξύσμα Για το σιρόπι 200γρ ζάχαρη 100γρ νερού Μέλι 1 κουταλιά της σούπας 1 ρόδι,τα σπόρια του 500g ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση

Για το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Στην συνέχεια τραβάμε από την φωτιά, προθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τις δίπλες, χτυπάμε στο μίξερ με το εργαλείο για τις σκληρές ζύμες το γάλα, το λικέρ,το μαχλέπι,την μαστίχα,το νερό,τη ζάχαρη,το αλάτι και τα ξύσματα. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι. Ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη. (Μπορούμε να ζυμώσουμε τα υλικά και στο χέρι).

Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών σε αλευρωμένη ελαφρά επιφάνεια. Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί. Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρουμε σε πιατέλα,γαρνίροντας με τα σπόρια του ροδιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.