Muffins με μήλο και κανέλα

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Υλικά: 

  • 260 γραμμάρια αλεύρι
  • 60 ml σπορέλαιο
  • 180 γραμμάρια γάλα
  • 2 αυγά
  • 120-130 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα
  • Κανέλα για γεύση
  • 2 μήλα

  Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε μήλα και τα κόβετε σε τετράγωνα μικρά κομμάτια. Μπορείτε να ρίξετε στα μήλα μια σταγόνα λεμονιού για να μη μαυρίσουν.  Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και ανακατεύετε με τη βοήθεια ενός σύρματος ή με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε την κανέλα και τα μήλα. Αφού έχετε ανακατέψει καλά όλα τα υλικά, ρίχνετε το μίγμα σε ειδικά καλούπια για muffins – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις απλές φόρμες αλουμινίου που υπάρχουν στο εμπόριο. Βάζετε τις φόρμες στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.