COOKING SUGAR, SUGAR

Το ρυζόγαλο στην ελαφριά εκδοχή του


31 Μαρτίου 2016

4255680538-edcac2c883.jpg

Υλικά:

  • 4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
  • 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4-5 γαρίφαλλα
  • 4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
  • Κανέλα
  • μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζετε το ρύζι σε μία κατσαρόλα με νερό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζετε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη. Διαλύετε σε 1/2 φλ. κρύο γάλα το κορν φλαουρ τη βανίλια. Μόλις βράσει το ρύζι περιχύστε με το ζεστό γάλα και τα γαρύφαλλα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για περίπου ένα τέταρτο. Προσθέστε το κορν φλαουρ με τη βανίλια. Αφαιρέστε τα γαρύφαλλα και μοιράστε το μείγμα σε μικρά μπολ αφήστε να κρυώσουν και ρίξτε από πάνω αρκετή κανέλα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.