COOKING SUGAR, SUGAR

#tsoulomageiremata: Ζουμεροί Λουκουμάδες


29 Μαρτίου 2016

Υλικά

  • 220 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1100 γρ. νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κσ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κγ. μαστίχα
  • 200-300γρ. αλεύρι γοχ.
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι, καρύδια, λίγο θυμάρι για το σερβίρισμα

01Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με τα 600γρ νερό μέχρι να γίνει λαπάς. όταν ετοιμαστεί το αδειάζουμε μέσα στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας χυλός και το αδειάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Διαλύουμε τη μαγιά στα υπόλοιπα 500 γρ. χλιαρό νερό  και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το ρύζι.

Στο μίξερ διαλύουμε τη μαστίχα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε και αυτά στο μπολ. Ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας σφιχτός χυλός.

Αφήνουμε για 20-30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη. Αν δούμε ότι όσο φουσκώνει η ζύμη είναι αραιή συμπληρώνουμε αλεύρι. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνουμε με τα χέρια ζύμη και πιέζοντάς την ελαφρά παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.

02

Μόλις ετοιμαστούν βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια. Σερβίρουμε αμέσως με μέλι καρύδια και θυμάρι.

#tsoulotip: Αλεύρι μπορεί να πάρει και περισσότερο, αυτό που θέλουμε είναι το μείγμα μας να είναι σφιχτός χυλός. Προσέχουμε το λάδι να μην καίει πολύ για να μην μας κάψει τους λουκουμάδες.

03

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.