Ένα cake τρομερό και νηστίσιμο που θα το φτιάχνετε όλο το χρόνο. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας. Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι γοχ
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κγ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κγ. αλάτι
- 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
- 2 κγ. ξύδι από λευκό κρασί
- 2 κγ. βανίλια εκχύλισμα
- 10 κσ. ηλιέλαιο
- 480 γρ. νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε μια τετράγωνη φόρμα για cake 20x20εκ. Ρίχνουμε μέσα τα πρώτα πέντε υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και δημιουργούμε με τα χέρια τρεις τρύπες, δύο μικρές και μια μεγάλη. Στη μία ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και τη βανίλια, στην άλλη το ξύδι και στη μεγάλη το ηλιέλαιο. Από πάνω ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι τι μείγμα να γίνει λείο. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ με μια επικάλυψη λεμονιού, χτυπώντας στο μίξερ με το σύρμα 150γρ. μαργαρίνη με χυμό από 1 λεμόνι, 1κς. άχνη ζάχαρη και 1κγ. βανίλια εκχύλισμα. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, απλώνουμε πάνω από το cake μας.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.