#tsoulomageiremata: Biscotti με λιναρόσπορο και μαύρη σοκολάτα

Παρασκευή 13 Μάιος 2016

Υλικά 

  • 280 γρ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 ½ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 90 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 100 γρ. αμύγδαλα άψητα

01 Εκτέλεση       

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τις ζάχαρες, τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό. Στη συνέχεια χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λιναρόσπορο, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις αφρατέψουν τα αυγά προσθέτουμε τη βανίλια και σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα αλευριού. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τα δάκρυα σοκολάτας και τα αμύγδαλα ανακατεύοντάς τα με μια σπάτουλα.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και αφού χωρίσουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, πλάθουμε σε ρολά 15 εκ. το καθένα. Τοποθετούμε τα ζυμάρια στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Αν δεν έχουμε μεγάλο ταψί, τα βάζουμε σε 2 ταψιά. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να σφίξουν και έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά σε μια σχάρα.

Παίρνουμε ένα πριονωτό μαχαίρι και αρχίζουμε να κόβουμε κάθετες διαγώνιες φέτες πάχους 1,5 εκ. Βάζουμε ξανά τα biscotti στο ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 7 λεπτά. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 7 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

03

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr