COOKING SUGAR, SUGAR

Κρέμα πορτοκάλι με σος λευκής σοκολάτας


19 Ιουνίου 2016

Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά Μερίδες 4

Υλικά 3 πορτοκάλια, το ξύσμα και τον χυμός τους 75γρμ ζάχαρη άχνη 3 αυγά 1 κρόκο αυγού 90γρμ ανάλατο βούτυρο

Για τη σος

120γρμ λευκή σοκολάτα 60γρμ κρέμα γάλακτος 1 κ.γ βανίλια

Μέθοδος παρασκευής Για την κρέμα, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα και την μισή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά και τον επιπλέον κρόκο σε ένα μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό χυμό πορτοκαλιού στα αυγά προσεκτικά. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να ανακατεύετε συνεχώς τα συστατικά για 10-12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα καθώς δροσίζει. Για την σος, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με την πάστα βανίλιας. Μόλις αρχίσει να βράζει, το βγάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε τη σοκολάτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Για να σερβίρουμε βάζουμε την κρέμα σε ψηλά ποτήρια και συμπληρώνεται με την σος βανίλιας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.