COOKING SUGAR, SUGAR

Τιραμισού super light


25 Ιουλίου 2016

Υλικά για την κρέμα

  • 50 γραμμάρια άπαχο τυρί cottage
  • 30 γραμμάρια γιαούρτι 0%
  • Γλυκαντικό σε υγρή μορφή

Υλικά για τη βάση

  • 6 σαβουαγιαρ
  • Γλυκαντικό σε υγρή μορφή
  • 5 γραμμάρια σκόνη κακάο για πασπάλισμα
  • 2 κουτ.γλυκού καφέ espresso
  • 2 κ. σούπας ρούμι

Διαδικασία

Ανακατέψτε το γιαούρτι με το τυρί και το γλυκαντικό (βάζετε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε), μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα. Ετοιμάζετε τον καφέ και τον τοποθετείτε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει και προσθέτετε το ρούμι και το γλυκαντικό ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε να είναι. Εκεί μέσα θα βουτήξετε τα σαβουαγιάρ για να μαλακώσουν. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ – λικέρ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν.

Παίρνετε ένα μπολ και στη βάση βάζετε τρία σαβουαγιαρ, από πάνω μια στρώση από τυρί κρέμα πασπαλίζετε με κακάο και επαναλάβατε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Τοποθετήστε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.