COOKING SUGAR, SUGAR

Απλή συνταγή για το πιο νόστιμο ρυζόγαλο


19 Αυγούστου 2016

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  •  6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια ρύζι γλασέ
  • 2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αναγραφόμενο νερό, το ρύζι και λίγο αλάτι (1πρέζα) και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ με 5 κουταλιές της σούπας γάλα . Το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια τα προσθέτουμε στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας. Έπειτα από 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Όσο είναι ζεστό το βάζουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με κανέλας και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.