Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 250 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 2 φλιτζάνια νερό
- Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αναγραφόμενο νερό, το ρύζι και λίγο αλάτι (1πρέζα) και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ με 5 κουταλιές της σούπας γάλα . Το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια τα προσθέτουμε στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας. Έπειτα από 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Όσο είναι ζεστό το βάζουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με κανέλας και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.