
Υλικά:
- 1 κιλό σύκα
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα σύκα, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα λιώνουμε. Τοποθετούμε τον πολτό από τα σύκα μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει και αφαιρούμε τον αφρό. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην κουτάλα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε καλά με το καπάκι.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.