Υλικά:
- 1 κιλό σύκα
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα σύκα, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα λιώνουμε. Τοποθετούμε τον πολτό από τα σύκα μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει και αφαιρούμε τον αφρό. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην κουτάλα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε καλά με το καπάκι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.