Συστατικά:
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι κεχριού
- 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
- Μια χούφτα φιστίκια ψιλοκομμένα
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- Μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Σε ένα μεγάλο δοχείο ανακατεύετε το αλεύρι (και τα δυο είδη) μαζί με το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ύστερα προσθέτετε τις μπανάνες, το γάλα, το λάδι καρύδας, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου και το σάλτσα μήλου και χτυπάτε όλα τα υλικά με ένα μπλέντερ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί ρίχνετε από πάνω τα θρυμματισμένο φιστίκια και σπόρους κύμινου και ψήνετε για 30-40 λεπτά. Αφού το βγάλετε από το φούρνο βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί και από κάτω.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.