Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
- 1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας εσπρέσο (προαιρετικά, για γεύση)
- 2 μεγάλες μπανάνες
- 3/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 3/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Οδηγίες:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150C. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τις μπανάνες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αυγό, και τη βανίλια. Ενώστε όλα τα υλικά και ανακατέψετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Βάλτε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 55-65 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.