COOKING SUGAR, SUGAR

Γαλλικό κέικ μήλου


15 Νοεμβρίου 2016

20160209-french-apple-cake-take-2-feb-2016-5197.jpg

Υλικά: 

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες:  

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C . Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Με ένα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε τα αυγά, το ρούμι και το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Με μια λαστιχένια σπάτουλα προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε. Βάζετε το μίγμα σε ένα ταψί και πασπαλίστε με 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.