COOKING SUGAR, SUGAR

Κάνετε δίαιτα; Φτιάξτε light μηλόπιτα


8 Δεκεμβρίου 2016

torta-di-mele-ciambella.jpg

Συστατικά

3 μήλα

3 αυγά

240 γραμμάρια ζάχαρης

250 γραμμάρια αλεύρι

130 γραμμάρια νερό

130 γραμμάρια ηλιέλαιο

16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

κανέλα για γεύση

Ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ , το νερό, το ηλιέλαιο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Παίρνουμε ένα ταψί για κέικ και ρίχνουμε μια στρώση από τη ζύμη και από πάνω τα μήλα, συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση από τη ζύμη και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα μήλα. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 -55 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.