COOKING SUGAR, SUGAR

Χριστουγεννιάτικη τάρτα σοκολάτας


22 Δεκεμβρίου 2016

crostata-al-cioccolato-natalizia.jpg

Υλικα:

Για τη ζύμη

300 γραμμάρια αλεύρι 00

120 γραμμάρια ζάχαρη

150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο

1 ολόκληρο αυγό

Κρόκο ενός αυγού

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την κρέμα σοκολάτας

250 γραμμάρια γάλα

200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

100 γραμμάρια ζάχαρη

45 γραμμάρια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

30 γραμμάρια βούτυρο.

κρυσταλλική ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσετε τη ζύμη ανακατεύετε όλα τα υλικά, ρίχνοντας σε ένα μπολ πρώτα το αλεύρι και τη ζάχαρη και στο κέντρο τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού , το αλάτι και το βούτυρο. Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Όταν είναι έτοιμη την τοποθετείτε στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύετε το αλεύρι με την κανέλα και τη ζάχαρη και τη σοκολάτα αφού πριν την έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.  

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και ύστερα προσθέτετε το αλεύρι με την κανέλα και τη σοκολάτα. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα και σε αυτό το σημείο προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα τη βάζετε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει η κρέμα τη ρίχνετε πάνω στη ζύμη της τάρτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, στη συνέχεια, στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

Ενώ ψήνετε η τάρτα, ανοίγετε τη ζύμη που σας έχει περισσέψει και φτιάχνετε μπισκότα σε σχήμα χριστουγεννιάτικων δέντρων. Όταν είναι έτοιμα τα βάζετε για 10 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετείτε σε κάθε δέντρο και από μια οδοντογλυφίδα. Ψήνετε τα μπισκότα για δέκα λεπτά και μετά τα τοποθετείτε πάνω στην τάρτα. Αν θέλετε πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.