Υλικά
90 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
90 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
90 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
12 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη κέικ
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμάρια σιρόπι σφενδάμου
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 μεγάλα αυγά
250 γραμμάρια γιαούρτι (σύνολο)
250 γραμμάρια βατόμουρα (ή άλλα φρούτα)
Διαδικασία
Σε ένα μπολ συνδυάστε τα τρία αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πλύνετε τα βατόμουρα προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη. Εντωμεταξύ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέστε του κρόκους στο μίξερ μαζί με το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα ξηρά υλικά και το γιαούρτι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ύστερα χτυπάτε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτετε στο μίγμα. Στο τέλος προσθέτετε τα βατόμουρα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το μίγμα σε ένα καλούπι για κέικ και ψήνετε στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά ανάλογα με του φούρνο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.