COOKING SUGAR, SUGAR

Κέικ με βατόμουρα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη


14 Ιανουαρίου 2017

77a1008copia.jpg

Υλικά

90 γραμμάρια καλαμποκάλευρο

90 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού

90 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου

12 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη κέικ

1 βανίλια

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

100  γραμμάρια βούτυρο

150 γραμάρια σιρόπι σφενδάμου

ξύσμα από 1 λεμόνι

3 μεγάλα αυγά

250 γραμμάρια γιαούρτι (σύνολο)

250 γραμμάρια βατόμουρα (ή άλλα φρούτα)

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ συνδυάστε τα τρία αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πλύνετε τα βατόμουρα προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη. Εντωμεταξύ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέστε του κρόκους στο μίξερ μαζί με το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα ξηρά υλικά και το γιαούρτι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ύστερα χτυπάτε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτετε στο μίγμα. Στο τέλος προσθέτετε τα βατόμουρα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το μίγμα σε ένα καλούπι για κέικ και ψήνετε στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά ανάλογα με του φούρνο. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.