Υλικά
4 αυγά
2 φλιτζάνια ανάλατο κρεμώδες βούτυρο αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2/3 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη καρύδας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4φλιτζανιού σκούρα κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάτε καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια ενώνετε τα ξηρά και τα υγρά και αναμιγνύετε μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα. Στο τέλος προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας. Ρίχνετε το μίγμα σε ένα ταψί, απλώνετε ομοιόμορφα και ψήνετε για 30 με 35 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.