Υλικά για κέικ:
375 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
3 κουταλιές σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
1,5 φλιτζάνι ηλιέλαιο
240 ml ζεστό νερό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
Για τη βουτυρόκρεμα:
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Άχνη ζάχαρη
150 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζεστό νερό, το γάλα, το λάδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρίσει το μείγμα.
Στο μπολ με τα ξηρά συστατικά κάνετε μια λακούβα και προσθέτετε τα υγρά συστατικά και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το μίγμα και ρο ρίχνετε σε δυο ένα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 40 λεπτά. Βγάζετε τα ταψιά από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για τη βουτυρόκρεμα: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και προσθέτετε 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα. Συνεχίζετε να προσθέτετε άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει ελαφρά η κρέμα. Δεν την χτυπάτε πολύ, περίπου 15-20 λεπτά. Βάζετε το ένα κέικ σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνετε το 1/3 της βουτυρόκρεμας, από πάνω βάζετε το άλλο κέικ και καλύπτετε με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.