COOKING SUGAR, SUGAR

Apple Crisp: Το πιο δημοφιλές γλυκό στον κόσμο βάση Google και πώς να το φτιάξετε


26 Ιανουαρίου 2018

apple-crisp-21.jpg

Υλικά

6 φλ. μήλα ξεφλουδισμένα κομμένα σε φέτες

1 κουταλάκι φλούδα λεμονιού τριμμένη

1 κουταλάκι φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη

100 ml κονιάκ

Μισό κουταλάκι κανέλα

1 φλ. ζάχαρη

3/4 φλ. αλεύρι

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/2 φλ. βούτυρο

3/4 φλ. καρύδια σε κομματάκια

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε την κανέλα, το κονιάκ, τη φλούδα του λεμονιού και του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο και χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια σε κομμάτια και περιχύνουμε το μίγμα στο ταψί με τα μήλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.