Υλικά για την κρέμα
30 γραμμάρια γιαούρτι 0%
50 γραμμάρια άπαχο τυρί cottage
Γλυκαντικό σε υγρή μορφή
Υλικά για τη βάση
6 σαβουαγιαρ
5 γραμμάρια σκόνη κακάο για πασπάλισμα
2 κουτ.γλυκού καφέ espresso
Γλυκαντικό σε υγρή μορφή
2 κ. σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί και το γλυκαντικό (βάζουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε), μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα. Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και το γλυκαντικό. Εκεί μέσα βουτάμε τα σαβουαγιάρ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν.
Παίρνουμε ένα μπολ και στη βάση βάζουμε τρία σαβουαγιαρ, από πάνω μια στρώση από τυρί κρέμα πασπαλίζουμε με κακάο και κάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.