COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστό κέικ μπανάνα με καρύδια


16 Απριλίου 2018

banana-cake.jpg

Υλικά

2 φλ. αλεύρι

2 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

¼ φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

175 γρ. βούτυρο

1 ½ φλ. ζάχαρη

 ¼ φλ. κονιάκ

3 αυγά

Κανέλλα σε σκόνη

Γαρύφαλλο σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, κανέλλα και γαρύφαλλο σε σκόνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ μαζί με τις μπανάνες και τα καρύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύομε με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 ακόμη λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.