Ετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα και φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα gingerbread cookies
2 Δεκεμβρίου 2018
Υλικά
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
2 αυγά
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
2 κουτ.γλ. τζίντζερ
2 κουτ.γλ. κανέλα
1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 κουτ.γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 κούπα μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
1 1/4 κούπας μελάσα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρόλα και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μελάσα και τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσοχή! Τα αυγά ρίξτε τα τελευταία για να έχει πέσει η θερμοκρασία και να μη στερεοποιηθούν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά και το τζίντερ και ξεκινάμε το ζύμωμα. Όταν πια η ζύμη είναι σφιχτή, την απλώνουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ξεκινάμε να σχηματίζουμε τα gingerbread cookies. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 18 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.