Η συνταγή για τους πιο αφράτους και νόστιμους κουραμπιέδες

Παρασκευή 7 Δεκέμβριος 2018
littlecookingtips_kourabiedes_1.jpg

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά. Το δικό μας αγαπημένο γλυκό οι κουραμπιέδες, για αυτό και σας δίνουμε τη συνταγή. 

Υλικά

800 γραμμάρια αλεύρι

300 γραμμάρια αμύγδαλα

1 κιλό ζάχαρη άχνη

1/2 κιλό βούτυρο

1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκους

4 βανίλιες

3 σφηνάκια κονιάκ

1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη και ξαναχτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, περίπου για άλλα 5 λεπτά. Όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους και μετά ρίχνουμε τη σόδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι. Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, τους βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη