Λαχταριστό cheesecake χωρίς γλουτένη

Τρίτη 5 Φεβρουάριος 2019
ricotta-cheesecake-with-plums-4.jpg

Σήμερα μαγειρεύουμε το πιο νόστιμο και αγαπημένο γλυκό. 

Υλικά για τη βάση

1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα

1 φλυτζάνι χουρμάδες

1/2 φλυτζάνι φουντούκια

3 κ.σ σκόνη κακάο

Για την γέμιση

7 μέτρια δαμάσκηνα

1 φλυτζάνι κάσιους

3 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού

1/2 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

Για να κάνετε τη βάση βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κάπως χοντροκομμένο το μείγμα και να κολλάει ελαφρώς. Στη συνέχεια το απλώνετε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα και το πιέζετε πολύ καλά.Έπειτα βάζετε το ταψί στο ψυγείο.

Για τη γέμιση βάζετε πάλι, όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε ώσπου να γίνει μαλακή κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην κρούστα και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δυο ώρες.