Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η επιθυμία για παγωτό όλο και μεγαλώνει. Γι αυτό σήμερα θα φτιάξουμε ένα εύκολο και νόστιμο παγωτό μπισκότο.
Υλικά
Ένα πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
500 ml κρέμα γάλακτος
Στιγμιαίος καφές
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε 50 γραμμάρια από τη συνολική κρέμα, τη ζεσταίνουμε ελαφρά και διαλύουμε 5 κουταλιές στιγμιαίου καφέ και 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη και προσθέτουμε τον καφέ.
Παίρνουμε ένα ταψί απλώνουμε ένα στρώμα από τα μπισκότα, προσθέτουμε την κρέμα με τον καφέα και τη στρώνουμε με μια σπάτουλα να πάει παντού. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και όταν τελειώσουμε βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Μετά από τρεις ώρες, βγάζουμε το ταψί και κόβουμε τις μερίδες. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Πηγή φωτογγαρφίας: blog.giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.