Ελαφρύ κέικ με ρικότα

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020

Το σημερινό κέικ είναι μια πραγματική λιχουδιά και επιπλέον είναι πολύ ελαφρύ, ιδανικό για να σας γλυκάνει χωρίς τύψεις.

Υλικά 

300 γρ. αλεύρι 

300 γρ. ρικότα 

100 γρ. αμύγδαλα 

100 γρ. βούτυρο 

300 γρ. ζάχαρη 

3 αυγά 

1 φακελάκι μαγιά

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ρικότα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, το βούτυρο και τη μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στον φούρνο στους 180 ° C. Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβιρουμε.