Βελούδινη κρέμα σοκολάτας χωρίς αυγά, ζάχαρη και βούτυρο

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή τόσο ελαφριά που όλοι θα λατρέψετε.

Υλικά 

1 αβοκάντο

1/2 φλ. ρόφημα αμυγδάλου

1/4φλ. μέλι 

1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου, τη βανίλια και το μέλι σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθούν. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε. 

Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή φωτογραφίας: www.davidlebovitz.com