Από τα πιο αγαπημένα και νόστιμα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας είναι ο κορμός σοκολάτας. Μπορείς να τον συναντήσεις με διάφορες παραλλαγές, όπως αυτή του μωσαϊκού– δηλαδή κορμός με ξηρούς καρπούς. Σήμερα, όμως η συνταγή μας δεν έχει ούτε ξηρούς καρπούς, ούτε βούτυρο.
Υλικά
350 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
125 ml κρύο γάλα
200 γραμμάρια ρικότα
50 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα με ένα μίξερ και τα προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ, μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Με ένα πλάστη ανοίγουμε το μίγμα σε ορθογώνιο σχήμα και από πάνω απλώνουμε το τυρί που είχαμε στο ψυγείο.
Για το τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τυλίγουμε προσεκτικά το γλυκό μέχρι να σχηματιστεί ένα ρολό. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Πηγή φωτογραφίας:sallysbakingaddiction.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.