Μπανάνα σοκολάτα, ένας μαγικός συνδυασμός. Το σημερινό κέικ είναι αφράτο, μυρωδάτο και υπέροχο.
Υλικά
150 γραμμάρια αλεύρι 00
3 μπανάνες (ώριμες)
3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο
80 ml γάλα
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφρώδη κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, αφήνοντας την κρέμα να τα απορροφήσει, πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις μισές μπανάνες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τις προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και ξαναχτυπάμε όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα σταδιακά ενώ αναμιγνύουμε το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε και τις υπόλοιπες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια (αλλά όχι πολτοποιημένες), τη σοκολάτα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Πάντα να κάνουμε τη δοκιμή της οδοντογλυφίδας, για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ είναι έτοιμο, στη συνέχεια το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.