COOKING SUGAR, SUGAR

Kέικ λεμονιού χωρίς βούτυρο που θα λατρέψετε


20 Ιανουαρίου 2021

Kέικ λεμονιού χωρίς βούτυρο που θα λατρέψετε

Όταν η ζωή μάς δίνει λεμόνια φτιάχνουμε το πιο νόστιμο κέικ...

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι

3 λεμόνια

150 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε του κρόκους σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο. Χτυπάμε τους κρόκους με το σύρμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια παχιά και αφρώδη κρέμα .

Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι να σκληρύνουν και τα ενώνουμε με τους κρόκους, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Πλένουμε τα λεμόνια και τα τρίβουμε για να πάρουμε το ξύσμα και το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30/35 λεπτά . Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε να να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.