COOKING SUGAR, SUGAR

Clafoutis: Το τέλειο γλυκό από τη Γαλλία


11 Μαρτίου 2021

Clafoutis: Το τέλειο γλυκό από τη Γαλλία

Το clafoutis (κλαφουτί) είναι ένα γαλλικό γλυκό που γίνεται εύκολα, με ό,τι φρούτο έχετε και τρώγεται το ίδιο ευχάριστα μόλις βγει ζεστό από τον φούρνο ή κρύο. 

Υλικά 

115 γρ. γάλα

100 γρ. ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι

3 αυγά 

Ξύσμα 1 λεμονιού 

10 μανταρίνια 

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό και χωρίς σβώλους μείγμα.

Κόβουμε σε φέτες τα μανταρίνια και τα βάζουμε σε μια φόρμα για τάρτες. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα αυγού και γάλακτος και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.