Πεντανόστιμο κέικ με ρικότα και σοκολάτα χωρίς αυγά

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

Το σημερινό κέικ εκτός από εύκολο και νόστιμο είναι και πολύ ελαφρύ, για αυτό το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.

Υλικά

500 γρ. ρικότα

150 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι

75 ml γάλα

50 γρ. μαύρη σοκολάτα

1 φακελάκι μαγιά

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη ρικότα με το γάλα, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.  Στη συνέχεια ρίχνουμε το το μίγμα γάλα-ρικότα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ύστερα μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε και διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη.