COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο μυρωδάτο και αφράτο κέικ φράουλα


14 Ιουνίου 2021

Το πιο μυρωδάτο και αφράτο κέικ φράουλα
Αν αγαπάτε το άρωμα και τη γεύση της φράουλας, αυτή είναι η συνταγή σας.

Αν αγαπάτε το άρωμα και τη γεύση της φράουλας, αυτή είναι η συνταγή σας.

Υλικά

2 αυγά 

250 γρ. κοκκοποιημένη ζάχαρη

125 ml γιαούρτι 

60 ml σπορέλαιο

50 γρ. άμυλο καλαμποκιού

Ξύσμα 1/2 λεμονιού

200 γραμμάρια αλεύρι 

150 γραμμάρια φράουλες

1 φακελάκι μαγιά

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι χύνεται αργά, συνεχίζοντας να χτυπάμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί. Βάζουμε τις φράουλες στη επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε. 

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν ξετυλίξετε. Λίγο πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε το κέικ δαμάσκηνου με φράουλα.

Photo credits: www.cucchiaio.it/ricette

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.