Υπέροχη συνταγή για πρωινό αλλά και για όλες τις ώρες.
Υλικά
725 γρ αλεύρι
210 γρ ζάχαρη
125 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
120 γρ κρόκοι αυγού
80 γρ μαύρη σοκολάτα
60 γρ αυγά
20 γρ μαγιά
15 γρ κακάο
15 γρ.αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε με τη βοήθεια ενός μίξερ 110 γραμμάρια ζάχαρης, το αλεύρι, τα ολόκληρα αυγά, 110 γραμμάρια κρόκους και 210 γραμμάρια νερό.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο με 15 γραμμάρια αλάτι και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα από το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε τη μαγιά. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει συμπαγής. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 12 ώρες.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γρανίτα σοκολάτας: ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε 350 γραμμάρια νερό με 100 γραμμάρια ζάχαρη για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη σοκολάτα, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, δουλεύοντας το με ένα σύρμα κάθε 20 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη χωρίζουμε σε μπάλες και τις αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 ° C για 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα μπριος από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στα δύο και τα γεμίζουμε με τη γρανίτα λίγο πριν τα σερβίρουμε.
Photo credits://www.lacucinaitaliana.it/ricette/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.