Το σημερινό κέικ σοκολάτας είναι μαλακό και απίστευτα λαχταριστό που λιώνει στο στόμα σας με κάθε μπουκιά.
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι 00
50 γραμμάρια κακάο (πικρό)
300 γραμμάρια ζάχαρης
6 αυγά (μεγάλα)
200 ml νερό
140 ml σπορέλαιο
16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ενώνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για αρκετή ώρα με το ηλεκτρικού μίξερ, για να αποκτήσουμε ένα φουσκωτό και αφρώδες μείγμα.
Προσθέτουμε επίσης το εκχύλισμα βανίλιας. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα επεξεργασίας και προσθέτουμε νερό και λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και τη μαγιά, μια κουταλιά της σούπας τη φορά, κάνοντας τα έτσι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα. Θα έχουμε μια σκούρα κρέμα, λεία και χωρίς σβώλους.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν με ένα ηλεκτρικό σύρμα. Ύστερα ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη ζύμη, λίγα κάθε φορά, ενσωματώνοντάς τα με μια σπάτουλα, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 60 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά μαγειρέματος μπορούμε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
Ελέγχουμε πάντα το μαγείρεμα με μια οδοντογλυφίδα και όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ανάποδα.
Όταν κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.
Photo crefits://www.ricettedalmondo.it/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.