Το πιο αφράτο και νόστιμο vegan κέικ,
Υλικά
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. αλεύρι ολικής
150 γρ. ζάχαρη
150 ml γάλα σόγιας
50 ηλιέλαιο
30 γρ. κακάο
1 φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα αλεύρια και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά συστατικά: λάδι και γάλα σόγιας και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα αφρώδες μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά και το μείγμα είναι λείο και χωρίς σβώλους.
Μόλις τελειώσουμε, διαιρούμε τη ζύμη σε δύο μπολ σε δύο ίσα μέρη: σε ένα από αυτά προσθέστε το πικρό κακάο. Μόλις τελειώσουμε, λαδώνουμε μια φόρμα και στη συνέχεια ρίχνουμε πρώτα το σκέτο μίγμα και ύστερα αυτό με το κακάο, προσέχοντας να μην αναμιγνύονται πάρα πολύ. Φυσικά μπορούμε επίσης να το κάνουμε και αντίστροφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά. Αφού κάνουμε τη δοκιμή της οδοντογλυφίδας, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Photo credits: www.buttalapasta.it/ricette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.