COOKING SUGAR, SUGAR

Η πιο εύκολη συνταγή για μπισκότα γεμιστά με σοκολατένια κρέμα φουντουκιού


JTeam

21 Μαρτίου 2022

Η πιο εύκολη συνταγή για μπισκότα γεμιστά με σοκολατένια κρέμα φουντουκιού
essenzavegetale.com
Λαχταριστά αλλά ταυτόχρονα ντελικάτα μπισκότα γεμιστά με σοκολατένια κρέμα φουντουκιού.

Αυτά τα μπισκότα είναι από τα αγαπημένα μας γιατί ετοιμάζονται πολύ εύκολα και αρέσουν σε όλους.

Οι νότες πορτοκαλιού ταιριάζουν τέλεια με τη γέμιση από σοκολατένια κρέμα φουντουκιού. Με λίγα λόγια τα σημερινά μπισκότα είναι ακαταμάχητα και φτιάχνονται στη στιγμή με λίγα απλά υλικά. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Υλικά

250 γρ αλεύρι

80 γρ ζάχαρη άχνη

150 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

1 πορτοκάλι, ξύσμα

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

1 βάζο άλειμμα κακάο και φουντουκιού

Για να διακοσμήσετε

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και μια πρέζα αλάτι. Ύστερα προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, δουλεύοντας το με τα χέρια. Θα πρέπει να το λιώσουμε με τα δάχτυλά μας, ανακατεύοντάς το με τα υπόλοιπα υλικά για να αποκτήσουμε μια αμμώδη ζύμη.

Σε αυτό το σημείο, μεταφέρουμε τα πάντα στην επιφάνεια εργασίας, στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Όταν περάσει ο χρόνο ανοίγουμε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 4 mm. Πλάθουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σταδιακά σε ταψί στρωμένο μελαδόκολλα. Αφήνουμε τα μπισκότα να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 15 λεπτά, πριν τα βάλουμε στον φούρνο, αυτό θα μας βοηθήσει να διατηρήσουν τη σχήμα τους καθώς θα μαγειρεύονται.

Ψήνουμε στα μπισκότα στον φούρνο στους 180 ° C για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες τους. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε την επιφάνεια ενός μπισκότου με τη σοκολάτα και κλείνουμε με ένα άλλο για να σχηματιστούν τα γεμιστά μπισκότα. Είναι έτοιμα για απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.