COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστό κέικ με δαμάσκηνα


JTeam

24 Σεπτεμβρίου 2022

Λαχταριστό κέικ με δαμάσκηνα
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Ένα νόστιμο κέικ με δαμάσκηνα, εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία και τέλειο για πρωινό, σνακ ή ως επιδόρπιο στο τέλος ενός γεύματος.

Το σημερινό γλυκό είναι ένα απλό και νόστιμο κέικ, ιδανικό για να τελειώσετε ένα γεύμα ή να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο. Γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία, σε λιγότερο από μία ώρα θα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Πώς να το σερβίρετε

Το κέικ με δαμάσκηνα είναι πολύ ευέλικτο και μπορείτε να το ετοιμάσετε για πολλές περιπτώσεις. Αν ψάχνετε ιδέες για πρωινό, είναι τέλειο γιατί μπορείτε να το φτιάξετε το Σαββατοκύριακο ώστε να το έχετε έτοιμο για τη Δευτέρα και να το απολαύσετε με γάλα, καφέ ή χυμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να το σερβίρετε στο τραπέζι μετά από ένα γεύμα με φίλους και οικογένεια.

Συμβουλή

Με την ίδια διαδικασία, αντί με δαμάσκηνα, μπορείτε να ετοιμάσετε πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να το φτιάξετε με όλα τα φθινοπωρινά φρούτα που σας αρέσουν περισσότερο: μήλα, αχλάδια και ούτω καθεξής.

Αν το δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γάλα μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυτικό ρόφημα, όπως σόγιας, ρυζιού ή βρώμης.

Τέλος ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του κέικ με δαμάσκηνα είναι ότι εκτός από πολύ νόστιμο, μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές ημέρες. Συνιστούμε να το διατηρείτε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρετε, επιλέξτε αν θα το απολαύσετε κρύο από το ψυγείο, αν θα το αφήσετε να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο ή αν θα το ζεστάνετε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Υλικά

3 αυγά

150 γρ ζάχαρη

50 ml γάλα

100 ml σπορέλαιο

220 γρ αλεύρι 00

8 γρ μπέικιν πάουντερ

Για διακόσμηση

Ξύσμα από ένα λεμόνι

10 δαμάσκηνα

2 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα αυγά, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού. Πρέπει να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιογενές υγρό μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά για να φύγουν όλοι οι σβώλοι.

Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε σε φέτες. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια κυκλική φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστών και τον πάτο καλυμμένο με λαδόκολλα. Αν χρειαστεί ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα.

Τακτοποιούμε τις φέτες των δαμάσκηνων σε ακτινωτό σχέδιο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά περίπου (στο τέλος κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας).

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.