COOKING SUGAR, SUGAR

Πώς να φτιάξετε αμυγδαλόπαστα στο σπίτι


JTeam

3 Απριλίου 2023

Πώς να φτιάξετε αμυγδαλόπαστα στο σπίτι
www.soniaperonaci.it
Η εξαιρετική αμυγδαλόπαστα με πλούσια γεύση αμυγδάλου είναι ο ιδανικός τρόπος για να καλύψετε τα γλυκά σας και να τους δώσετε επαγγελματικό φινίρισμα. Σήμερα θα φτιάξαμε το ζυμαράκι, για να το έχουμε ανά πάσα στιγμή του χεριού μας.

Η προέλευση της αμυγδαλόπαστας είναι πολύ αρχαία. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι η συνταγή χρονολογείται από το 1100. Βέβαια, την πατρότητά της διεκδικούν οι πόλεις της Βενετίας και της Φλωρεντίας. Ενώ υπάρχουν αναφορές που θέλουν την πρώτη αμυγδαλόπαστα να φτιάχνεται στο Τολέδο της Ισπανίας και στο Παλέρμο της Ιταλίας από κάποιες καλόγριες για τους κήπους του μοναστηριού. Η ιστορία τις θέλει να πλάθουν χρωματιστά φρούτα με αυτήν και να τα κρεμάνε στα δέντρα για να δείξουν ότι ο κήπος τους έχει πάντα καρπούς.

Υλικά

150 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

150 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. ασπράδια

1 γρ. άρωμα πικραμύγδαλου

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια και το άρωμα αμυγδάλου. Ξεκινάμε να χτυπάμε για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και χωρίς σβόλους (και λίγο κολλώδες).

Όταν είναι έτοιμο το αναποδογυρίζουμε σε μια επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη άχνη και το ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι δίνοντάς του σχήμα από καρβέλι.

Η αμυγδαλόπαστα σας είναι έτοιμη! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως ή να την τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη και να τη φυλάξετε στο ψυγείο.

Συμβουλές

Μπορείτε να διατηρήσετε την αμυγδαλόπαστα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη και κλεισμένη μέσα σε ένα δοχείο με καπάκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να την τοποθετήσετε στην κατάψυξη σε σακούλες τροφίμων και να τη διατηρήσετε για περίπου 2 μήνες, φροντίζοντας να την ξεπαγώσετε εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.