Η κρέμα μαύρης σοκολάτας χωρίς αυγά είναι μια ελαφριά κρέμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως γέμιση για πολλά νόστιμα γλυκά, όπως σφολιάτες κρέμα και κέικ.
Έχει βελούδινη υφή και έντονη γεύση σοκολάτας. Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε.Υλικά
350 ml γάλα
120 γρ ζάχαρη
30 γρ το άμυλο καλαμποκιού
30 γρ πικρό κακάο
100 γρ μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού. Όταν βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα με το άμυλο, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να αποφύγουμε τους σβόλους. Θα χρειαστούν περίπου 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και σπάμε τη μαύρη σοκολάτα, την προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Η κρέμα μαύρης σοκολάτας είναι έτοιμη. Αν τη θέλουμε κρύα ή αν πρέπει στο μεταξύ να αφοσιωθούμε σε άλλες συνταγές, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πλαστική μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια.
Η κρέμα θα διατηρηθεί για λίγες μέρες στο ψυγείο, καλυμμένη κατά προτίμηση με μεμβράνη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.