COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο εύκολο μπανανόψωμο με αλεύρι βρώμης


JTeam

25 Απριλίου 2023

Το πιο εύκολο μπανανόψωμο με αλεύρι βρώμης
unsplash
Ψάχνετε για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη; Αυτό το ψωμί με αλεύρι βρώμης είναι έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά.

Λατρεύουμε απόλυτα αυτή τη συνταγή για ψωμί με μπανάνα με αλεύρι βρώμης γιατί είναι μια νόστιμη εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό μπανανόψωμο και είναι τέλεια για όσους έχουν αλλεργία ή ευαισθησία στη γλουτένη.

Μας αρέσει επίσης το πόσο εύκολη και γρήγορη είναι αυτή η συνταγή. Με ένα μόνο μπολ και 10 λεπτά χρόνο προετοιμασίας, μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτό το νόστιμο ψωμί σε χρόνο μηδέν.

Ο συνδυασμός ώριμων μπανανών και αλεύρου βρώμης δίνει σε αυτό το ψωμί μια υπέροχη υγρή υφή και γεύση ξηρού καρπού που είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο πρωινό, σνακ ή ακόμα και επιδόρπιο (με προσθήκη κομματιών σοκολάτας, φυσικά)

Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή vegan χρησιμοποιείστε ένα υποκατάστατο βουτύρου φυτικής προέλευσης, όπως η vegan μαργαρίνη ή το λάδι καρύδας, και αντικαθιστώντας τα αυγά με αυγά λιναρόσπορου ή άλλο υποκατάστατο αυγού. Για να φτιάξετε αυγό λιναρόσπορου, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο με 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Jenny.Gr
karalydon.com

Υλικά

1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο ή μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

3 μεγάλες ή 4 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες

2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας και/ή καρύδια

Εκτέλεση

Ψεκάζουμε με λίγο λάδι σ ένα ταψί και στρώνουμε με λαδόκολλα (το λάδι βοηθά να κολλήσει η λαδόκολλα). Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ενωθούν Χτυπάμε τα αυγά και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, πολτοποιούμε την μπανάνα, αφήνοντάς την όσο χοντρή ή λεία προτιμάτε. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά μέχρι να ενωθούν. Εάν χρησιμοποιείτε κομματάκια σοκολάτας και/ή καρύδια, βάλτε τα στο κουρκούτι.

Ρίχνουμε το κουρκούτι στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 55-65 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος θα διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με την ωρίμανση των μπανανών που χρησιμοποιείτε – ξεκινήστε τον έλεγχο με την οδοντογλυφίδα στα 50 λεπτά και κάθε 5 λεπτά μετά από αυτόν τον χρόνο.

Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει για 10 λεπτά και το κόβουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.