COOKING SUGAR, SUGAR

Σπιτικό παγωτό φουντούκι χωρίς παγωτομηχανή


JTeam

23 Ιουλίου 2023

Σπιτικό παγωτό φουντούκι χωρίς παγωτομηχανή
https://blog.giallozafferano.it/
Το παγωτό, με την ακαταμάχητη κρεμώδη υφή και τις μεθυστικές γεύσεις του, είναι μια από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές λιχουδιές στον κόσμο. Και αν υπάρχει μια γεύση που μαγεύει τον ουρανίσκο, όλων αυτή είναι αναμφίβολα το παγωτό φουντούκι.

Η λιχουδιά και ο πλούτος των αρωμάτων του κάνουν το παγωτό φουντούκι μια πραγματική απόλαυση που λιώνει στο στόμα σας. Γιατί όμως να αρκεστείτε στο συσκευασμένο παγωτό όταν μπορείτε να ετοιμάσετε αυτή τη λιχουδιά στο σπίτι

Αν και μπορεί να νομίζετε ότι για να φτιάξετε αυτό το παγωτό πρέπει να έχετε παγωτομηχανή, θα εκπλαγείτε αν ανακαλύψετε ότι είναι δυνατό να αποκτήσετε ένα νόστιμο παγωτό φουντούκι ακόμα και χωρίς αυτή τη συσκευή.

Το κλειδί για να αποκτήσετε ένα κρεμώδες και βελούδινο παγωτό βρίσκεται στη σωστή επεξεργασία της ένωσης και στον έλεγχο της κρυστάλλωσης του παγωτού κατά τη φάση της κατάψυξης. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Jenny.Gr
https://blog.giallozafferano.it

Υλικά

250 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα

190 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

1 κρόκος αυγού

1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

100 γρ φουντούκια ξεφλουδισμένα

125 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Καταρχάς φρυγανίζουμε τα φουντούκια σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε στο μίξερ δημιουργώντας μια ομοιογενή πάστα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά μαζί με το γάλα, τη φρέσκια κρέμα γάλακτος και 70 γρ κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού με την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το προσθέτουμε στο μείγμα που είναι στη φωτιά. Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Μόλις φτάσει η θερμοκρασία στους 85 βαθμούς, σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κρύο μπολ για να σταματήσει το μαγείρεμα. Ενσωματώστε την πάστα φουντουκιού στο μείγμα και χτυπάμε τα πάντα με ένα μπλέντερ.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ με καπάκι ή ένα αεροστεγές δοχείο και στη συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως το παγωτό.

Κάθε 30-40 λεπτά, κατά τη φάση της κατάψυξης, βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύουμε δυνατά το παγωτό με ένα σύρμα ή μια σπάτουλα. Αυτό θα βοηθήσει στο σπάσιμο των κρυστάλλων του πάγου και θα διατηρήσει το παγωτό απαλό και κρεμώδες.

Αφήνουμε το παγωτό φουντούκι στην κατάψυξη μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.