COOKING SUGAR, SUGAR

Πανεύκολη συνταγή για τάρτα μαρμελάδας


JTeam

10 Σεπτεμβρίου 2023

Πανεύκολη συνταγή για τάρτα μαρμελάδας
https://impastandoaquattromani.com
Η σημερινή γλυκιά τάρτα είναι ιδανική για πρωινό ή σνακ, αλλά και για να εμπλουτίσετε το οικογενειακό σας τραπέζι.

Οι τάρτες είναι από τα κλασικά γλυκά που μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα στο σπίτι. Στο μυρωδάτη ζύμη τους μπορούμε να βάλουμε ό,τι γέμιση προτιμάμε και να τις απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, από το πρωινό μέχρι το τέλος του γεύματος.

Η σημερινή μας τάρτα ετοιμάζεται γρήγορα και φτιάχνεται τόσο απλά όσο κάθε τάρτα και ίσως και πιο εύκολα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

Για τη ζύμη

4 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

160 γρ. σπορέλαιο

1 λεμόνι το ξύσμα

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

650 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

200 γρ. μαρμελάδα φρούτων του δάσους

200 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο ή μήλο

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε επίσης το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το λάδι. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας (ή αν προτιμάμε με ένα πιρούνι). Ύστερα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να ενσωματωθεί.

Όταν η ζύμη έχει ομογενοποιηθεί, τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και συνεχίζουμε να τη δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές αποτέλεσμα. Αν προς το τέλος παρατηρήσουμε ότι η ζύμη είναι ακόμα λίγο πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη (δεν πρέπει να κολλάει πλέον στα δάχτυλά μας), την κρατάμε στην άκρη στην αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια παίρνουμε το ταψί και κόβουμε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος στο μέγεθός του..

Ανοίγουμε τα τρία τέταρτα της ζύμης με έναν πλάστη (κρατώντας το υπόλοιπο για διακόσμηση) μέχρι να σχηματιστεί ένα παραλληλόγραμμο, φτάνοντας σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. Ύστερα βάζουμε τη ζύμη στο ταψί.

Τώρα μπορούμε να γεμίσουμε την τάρτα χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια και εναλλάσσοντας τις μαρμελάδες, δημιουργώντας έτσι ρίγες δύο διαφορετικών χρωμάτων.

Αφήνουμε τη γεμισμένη βάση στην άκρη και ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη, χρησιμοποιώντας πάντα το αλεύρι και τον πλάστη. Σε αυτό το σημείο, χρησιμοποιήστε έναν οδοντωτό τροχό για να κόψουμε πολλές λωρίδες πλάτους περίπου 1,5 cm η καθεμία.

Διακοσμούμε την τάρτα τοποθετώντας τις λωρίδες στην τάρτα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα. Τέλος κλείνουμε καλά τις άκρες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αεριζόμενο στους 170°C για 25-30 λεπτά.

Και ιδού η τάρτα μας εύθρυπτη, πολύχρωμη και νόστιμη. Αφήστε την να κρυώσει λίγο και μετά κόψτε την σε τετράγωνα για να την απολαύσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.