COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχη μους μανταρίνι με κρέμα σοκολάτας


JTeam

4 Μαρτίου 2024

Υπέροχη μους μανταρίνι με κρέμα σοκολάτας
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri
Ένα κρεμώδες, νόστιμο και μυρωδάτο γλυκό.

Η εμφάνιση αυτού του γλυκού θα μπορούσε να είναι παραπλανητική, γιατί μοιάζει με cheesecake , αλλά στην πραγματικότητα είναι μια μους μανταρινιού την οποία φτιάχνουμε με πρωτότυπο τρόπο, σε βάση μπισκότου (παρόμοια με αυτή του διάσημου cheesecake) και την οποία συνοδεύαμε με μια κρέμα σοκολάτας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες, απαλό και νόστιμο γλυκό. Και αν θέλετε να το ετοιμάσετε για το επόμενο δείπνο σας, προγραμματίστε το από πριν, γιατί η μους θέλει λίγες ώρες στο ψυγείο.

Υλικά

250 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ

140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

70 γρ. ασπράδι αυγού

10γρ. φύλλα ζελατίνης

2-3 μανταρίνια

Για τη γκανάς

120 γρ σοκολάτα γάλακτος

100 γρ. κρέμα γάλακτος

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα συμπιέζουμε στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Στη συνέχεια βράζουμε σε μια κατσαρόλα 125 γρ χυμό μανταρινιού με το ξύσμα 2 μανταρινιών. Προσθέτουμε τη στυμμένη ζελατίνη και τη διαλύουμε. Ύστερα αφαιρούμε το ξύσμα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με 50 γρ νερό και τη βάζουμε στους 121 °C (μετράμε με το θερμόμετρο). Εν τω μεταξύ, χτυπάμε το ασπράδι με ένα μίξερ και, όταν αρχίσει να αφρίζει, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζεστή ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Τέλος ανακατεύουμε τη μαρέγκα που έχουμε με τον χυμό μανταρινιού.

Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα και μετά το αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για τη γκανάς

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κτατσαρόλα σχεδόν μέχρι να πάρει βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα, λίγη κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε τη γκανάς να κρυώσει και, μόλις κρυώσει, την χτυπάμε ελαφρά με ένα μίξερ χειρός για να γίνει πιο απαλή. Σερβίρετε το γλυκό με τη γκανάς.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.