COOKING SUGAR, SUGAR

Εύκολα και ακαταμάχητα μπισκότα με μπανάνα και βρώμη στο air fryer


JTeam

2 Ιουλίου 2024

Εύκολα και ακαταμάχητα μπισκότα με μπανάνα και βρώμη στο air fryer
unsplash
Τρία μόνο απλά υλικά και 15 λεπτά από το χρόνο μας θέλουν αυτά τα υπέροχα μπισκότα.

Αυτά τα μπισκότα παρασκευάζονται με τρία μόνο υλικά: μια μπανάνα, κατά προτίμηση καλά ώριμη, νιφάδες βρώμης και κομματάκια σοκολάτας. Αποφασίσαμε να τα μαγειρέψουμε στο air fryer και βγήκαν τέλεια: Τραγανά εξωτερικά και απαλά εσωτερικά.

Δεν έχετε air fryer; Αυτά τα νόστιμα μπισκότα χωρίς αλεύρι μπορούν να ψηθούν εύκολα στον φούρνο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Τι πιστεύετε, να τα ετοιμάσουμε μαζί;

Υλικά

1 μπανάνα καλύτερα αν είναι ώριμη

60 γρ. πλιγούρι βρώμης

20 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Παίρνουμε την μπανάνα και τη βάζουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, πολτοποιώντας τα ελαφρώς μεγαλύτερα κομμάτια μπανάνας.

Ύστερα φτιάχνουμε τέσσερις μπάλες από το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα χαρτί ψησίματος το οποίο έχουμε στρώσει στο καλάθι του air fryer και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά.

Και είναι έτοιμα: αυτά τα μπισκότα βρώμης και μπανάνας είναι πεντανόστιμα.

Συστάσεις για προσθήκες και παραλλαγές

Τα μπισκότα βρώμης και μπανάνας μπορούν να προσαρμοστούν με πολλούς τρόπους. Μπορούμε να διατηρήσουμε τα δύο βασικά συστατικά - μπανάνα και βρώμη - και να αντικαταστήσουμε τα κομματάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια, φουντούκια ή αμύγδαλα, ή με σταφίδες ή αποξηραμένα δαμάσκηνα.

Θέλουμε να γλυκάνουμε το μείγμα μας; Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι. Αν, όμως, θέλουμε ακόμα πιο ελαφριά μπισκότα, ας τα φτιάξουμε μόνο με νιφάδες βρώμης και πουρέ μπανάνας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.