Αν σας έχουν ξεμείνει μπανάνες και είστε έτοιμοι να τις πετάξετε, μην το κάνετε γιατί μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο και δροσιστικό sorbet. Με ελάχιστα υλικά και σε πολύ λίγο χρόνο θα έχετε το τέλειο γλυκό για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
500 γρ μπανάνες
150 γρ ζάχαρη
170 γρ νερό
Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κόβοντας τις μπανάνες σε κομμάτια και στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατάψυξη. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τον χυμό από μισό λεμόνι και αφήνουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι, βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ και τις χτυπάμε. Προσθέτουμε το σιρόπι λεμονιού και τη ζάχαρη και ξαναχτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στην κατάψυξη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.