Ξέρεις το Chia pudding; Τη νόστιμη πουτίγκα με σπόρους chia. Αυτό το παρασκεύασμα είναι δυνατό χάρη στο γεγονός ότι οι σπόροι chia διογκώνονται περίπου δώδεκα φορές όταν έρχονται σε επαφή με υγρά και έτσι δημιουργείται κάτι παρόμοιο με την εμφάνιση πουτίγκας. Απλώς αφήστε τους σπόρους chia στο ψυγείο για μια νύχτα μαζί με κάτι υγρό και θα έχετε μια νόστιμη πουτίγκα το πρωί. Οι σπόροι Chia έχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδιότητες και η συμπερίληψή τους στη διατροφή είναι μια καλή επιλογή. Αυτό που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε Chia Pudding με μπαχαρικά και κολοκύθα.
Υλικά
1/4 πουρέ κολοκύθας (περίπου 70 γραμμάρια ήδη ψημένη στον φούρνο)
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (περίπου 170 γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας (περίπου 170 γραμμάρια)
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή ζάχαρη, όποιο προτιμάτε,
1 κουταλάκι του γλυκού από ένα μίγμα με: κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, βανίλια και πιπέρι
1/4 φλιτζάνι σπόρους chia (περίπου 35 γραμμάρια)
1 πρέζα βανίλια.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί θα βρείτε την πουτίγκα σας έτοιμη και μπορείτε να την εμπλουτίσετε βάζοντας από πάνω γιαούρτι ή σαντιγί και άλλο ένα πασπάλισμα κανέλας. Μπορείτε πραγματικά να το εμπλουτίσετε όπως θέλετε: Είναι νόστιμο και θα σας καταπλήξει.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.